MITSUBISHI ELECTRIC FH25 VEHZ 635

 

 

 

 

Hyper Heating

 

Luftvärmepumparna i Mitsubishis FH-serie är speciellt framtagna för nordiskt klimat och använder sig av Hyper Heating. Detta ger dig en kraftfullare värmepump som klarar av att generera värme även vid väldigt låga utomhustemperaturer. Vinterkylan i norden kan bli extrem därför är FH-pumparna framtagna för att kunna generera värme vid så låga utomhustemperaturer som -30 grader. Mitsubishi FH25 har ett väldigt högt COP värde på hela 5,52. Den ger också en hög värmeeffekt i minusgrader, något som är extra viktigt för oss som lever i ett kallare klimat att tänka på. Vid eventuella strömavbrott återstartas pumpen automatiskt.

 

 

Underhållsvärme

 

Alla luftvärmepumpar i den nya serien har underhållsvärme som kan ställas in på 10 plusgrader. Perfekt för dig som är borta i längre perioder eller som vill ha en luftvärmepump i sommarstugan. FH-serien kan dessutom ställas in på Powerful mode vilket gör att huset snabbt värms upp igen.

 

Dubbla luftflöden för en effektiv uppvärmning

 

Innerdelen i FH-serien är försedd med dubbla luftflöden vilket möjliggör att ställa in ett luftflöde uppåt och ett luftflöde nedåt. Detta gör att du effektivt kan värma upp två våningar i huset genom att placera innerdelen i närheten av en öppning.

Renare luft

Med ett nytt och utvecklat plasmafilter eliminerar värmepumpen automatiskt damm, pollen, allergener, virus och bakterier. Du får en frisk och fräsch inomhusluft som är hälsosam för hela familjen att andas in. För dig som är allergisk kan du slippa känna av problemen i ditt hem. Plasmafiltret tar också bort dålig lukt från till exempel matos eller ciggaretterök.

3D I-see Sensor

Med en utvecklad och avancerad I-see sensor kan luftvärmepumparna i FH-serien känna av om det befinner sig människor i rummet. Du kan därför ställa in så att temperaturen sänks när rummet är tomt och höjs igen när en människa går in. En sänkt temperatur på 2 grader minskar energiförbrukningen med 10 %. Detta är därför ett effektivt sätt att minska sin elräkning. Du kan också ställa in luftvärmepumpen på att rikta sitt luftflöde mot eller från människor. Detta kan vara skönt om du vill slippa ett kallt drag vid luftkonditionering eller om du vill bli extra uppvärmd när du sitter i soffan och läser en bok.

Veckotimer

Du kan ställa in din luftvärmepump på ett veckoschema som den följer automatiskt. Detta möjliggör för att spara energi och på så sätt dra ner driftskostnaden under de timmar du befinner dig på jobbet. Luftvärmepumpen sänker automatiskt temperaturen under de timmar du har ställt in att du befinner dig borta från hemmet, och höjer sedan automatiskt värmen lagom tills att du kommer hem. Det är alltid varmt och behagligt när du är hemma samtidigt som du minskar elförbrukningen.

Fler fördelar

Underhållsvärme på +10 graderNordenanpassad med Hyper HeatingHög effekt även i minusgraderPlasmafilter för renare inomhusluftDubbla luftflöden för effektiv uppvärmningVeckotimer sparar energi3D I-see SensorLåg ljudnivå på 20 dBPowerful mode värmer huset snabbtKan användas som luftkonditionering Energiklass A

 

 

DATA: MITSUBISHI ELECTRIC FH25 VEHZ 635

Modell MSZ-FH25VEHZ
Innedel MSZ-FH25VE
Utedel MUZ-FH25VEHZ
Nätspänning V 230
Kapacitet kyla kW nom. (min-max) 2,5 (0,8-3,5)
EER 5,15
Kapacitet värme kW nom. (min-max) 3,2 (1,0-6,3)
Bibehåller nominell effekt till -15 grader 3,2 (1,0-6,3)
COP 5,52
Garanterad värmedrift grader -30
Totalförbrukning Kyla (kW) 0,485
Värme (kW) 0,58
Ljudnivå dB(A) Inomhus (låg-max) 20-44
Utomhus 46-49
Dimensioner Inomhus HöxBrxDj (mm) 305(+17)x925x234
Utomhus HöxBrxDj (mm) 550x800x285
Vikt inne (ute) kg 13,5 (37)
Fabriksmonterad vinterutrustning Ja
Diameter vätskerör mm 6,35
Diameter gasrör mm 9,52
Rekommenderad säkring A (Ampere) 10
Rörlängd m (max) 20
Höjdskillnad m (max) 12